Csak úgy a magam egyszerű horgászmódján szeretnék írni pár számomra kedves hal horgászatáról, melyekhez kevésnek találom a neten fellelhető információt....
Szivesen válaszolok a megjegyzésekben elhangzó kérdésekre is....illetve azt mondom beszéljük meg mint ahogy horgászokhoz illik :) Amennyiben további kérdésed van a busahorgászattal kapcsolatban bátran kérdezz a hzoltn@gmail.com emailcímen vagy egyszerűen a kicsit lejjebb bal oldalt található kapcsolat felvételi űrlapon.

AZ OLDALT FOLYAMATOSAN FRISSÍTEM, BŐVÍTEM, LÁTOGASS VISSZA KÉSŐBB IS :)
!!!MEGNYÍLT A WEBÁRUHÁZAM!!! www.busahorgaszat.hu

Kereső

Bal oldalt függőlegesen: BUSA HORGÁSZAT címszó alatt találod, meg a busázás, mikéntjéről, saját, és egyre több lelkes busahorgász tapasztalatából született írásokat. Legtöbb bejegyzés számokkal van ellátva, hogy sorrendbeli fejezetekbe foglalva olvashassa el a busázni vágyó látogató a megfigyeléseket, törvényszerűségeket, stb. Jó olvasást kívánok! és sok sok szabályos horgászmódszerrel zsákmányolt busát!

A képre kattintva eljuthatsz a webshopomra!

Miért hatékony az erjesztett, büdös ízesítés?

    A következő kérdésem az volt, amit feltettem magamnak, mért tetszik a busának a tabletta, illetve akár az etetés? Mi köze van vajon a planktonokhoz? Hiszen abban már biztos vagyok, hogy nem nézik planktonoknak az etetést. Akkor meg miért kell nekik? Nagy nyaláb olvasás, kutatás, és lassan - Ervin segítségével - kialakult bennem néhány válasz a horgásztapasztalatok mellé. 
  Újabb kutatások szerint a busa tápláléka, az évszak, pontosabban a planktonok előfordulásának függvényében, akár 60%ot meghaladó mennyiségben detritusz is lehet. 
  A detritusz pedig az elhalt növényi és állati szervezetek, úgymond törmeléke, maradéka. Plankton hiányában ezt fogyasztja előszeretettel. S talán - mivel ez csak feltételezés - ezért hatékony a hidegebb vízben a főként növényi etetés, teszem azt: a lucerna liszt. S ahogyan fordul át az idő a melegebb napokra, úgy veszít a hatékonyságából. S nem utolsó sorban, ha belegondolunk egy bomló állati vagy növényi tetembe, joggal állítható, hogy ezért hatékony a büdös, erjesztett etetőanyag ízesítés is. Hiszen majdhogynem a természetes táplálék ízirányába tereljük vele az etetést, tápértékben pedig meglehet többet is kínálunk a busának.
   Így már érthetővé válik sok minden. Az elképzelés viszont újabb kérdéseket vet fel. 
   Hidegebb vízben mért főként fehér busa érkezik a növényi etetésre, holott nyáron ugyanarra inkább a pettyes busát vonzza, főként? Talán még magyarázhatnánk azzal, hogy a fehér busa növényi eredetű planktonokat fogyaszt így számára érthető, hogy telibe találtuk az ízlését, azonban akkor meleg vízben mért nem jön be neki? Illetve mért kezd a pettyes jobban reagálni az efféle etetésre is? Talán csak mert nem jut már elég táplálékhoz különben, a már aktív, felgyorsult melegvízi élethez, gyors emésztéshez?
   Sok még a nyitott megválaszolatlan kérdés, a tény viszont tény, jó úton haladunk, hogy a busa számára kedvelt étlapot előállítsuk.
   Az viszont megnyugtat, hogy eddigi horgásztapasztalataimat alátámasszák ezek a tudományból lopott tényleges információk. Nem az a kérdés már, hogy vajon hogyan fogjam meg a busát, és valóban fogható-e szabályosan horoggal. Hiszen saját eredményeimen kívül is egyre több pozitív visszajelzést kapok, hogy: Igen. A módszer működik.
    Véleményem, hogy semmi különbség a busa vagy egyébhal horgászatkor a fogási esélyeket tekintve. Pont ugyanolyan sikerrel tudjuk horogra csalni, akár a pontyot. S ha ismerjük, s kihasználjuk táplálkozási szokásait, még egyszerűbbé fog válni a horgászatuk....de ez már szintén egy újabb fejezet :)
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése