Csak úgy a magam egyszerű horgászmódján szeretnék írni pár számomra kedves hal horgászatáról, melyekhez kevésnek találom a neten fellelhető információt....
Szivesen válaszolok a megjegyzésekben elhangzó kérdésekre is....illetve azt mondom beszéljük meg mint ahogy horgászokhoz illik :) Amennyiben további kérdésed van a busahorgászattal kapcsolatban bátran kérdezz a hzoltn@gmail.com emailcímen vagy egyszerűen a kicsit lejjebb bal oldalt található kapcsolat felvételi űrlapon.

AZ OLDALT FOLYAMATOSAN FRISSÍTEM, BŐVÍTEM, LÁTOGASS VISSZA KÉSŐBB IS :)
!!!MEGNYÍLT A WEBÁRUHÁZAM!!! www.busahorgaszat.hu

Kereső

Bal oldalt függőlegesen: BUSA HORGÁSZAT címszó alatt találod, meg a busázás, mikéntjéről, saját, és egyre több lelkes busahorgász tapasztalatából született írásokat. Legtöbb bejegyzés számokkal van ellátva, hogy sorrendbeli fejezetekbe foglalva olvashassa el a busázni vágyó látogató a megfigyeléseket, törvényszerűségeket, stb. Jó olvasást kívánok! és sok sok szabályos horgászmódszerrel zsákmányolt busát!

A képre kattintva eljuthatsz a webshopomra!

A busafa készítése drótból 1.

Busafa készítése drótból

      Azt hiszem aki busafát akar készíteni házilag kapásból erre a drótos megoldásra gondol. Közel sem a legjobb megoldás, de tény, hogy egyszerű, és nem ad sok gondolkozni valót. Egyszerűen fogunk egy drótot, és meghajlítsuk a kellő módon és készen is áll a busázásra alkalmas segédeszközünk a busafa. Ami a drótot illeti a követelmény annyi, hogy ne törjön könnyedén, hanem szépen tűrje a hajlításokat. Bár még a jó puha drótoknál is vigyázzunk nehogy túlfeszítsük a karikák képzésekor. A következő pár képben lépésről lépésre láthatjátok hogyan is készül.
1. ábra A szükséges eszközök

         Minthogy drótból is többféleképp elkészíthetjük lássuk a klasszikus valóban busafa külsőt először.









2.árba Az első fül képzése
 A kb. 25-30 centis dróton, (2.ábra)egy jó 5 centis rövidebb részt hagyva, egy szög segítségével csinálunk egy karikát - fület. Szög használata nem fontos, csupán a segítségével könnyedén csavarhatjuk a drótot és megfelelő kör alakú fül lesz a végeredmény. Megjegyzem ismét: ne erőlködjünk, hogy ötször körbetekerjük, 2 tekerés bőven elegendő, kár feleslegesen gyengíteni a drótot.






3.ábra A második fül készítése
       A második fülnél vigyázunk, (3. ábra)hogy legalább 10-12 centire kezdjük az elsőtől, mert a kettő között fogjuk megcsinálni a főzsinór, vagy fenekező horgászat esetében az ólom helyének a fület.









4.ábra A harmadik fül elkezdése
A harmadik fül elkészítéséhez kb. elfelezzük a két karika közötti távot meghajlítjuk, behelyezzük a szöget, és körbecsavarjuk néhányszor.







5. ábra ...és kész is a harmadik fül....














6 ábra A Technoplankton helyének elkészítése
Amikor meg vagyunk a főzsinór helyével is. Nincs más hátra, mint a megmaradt drót végeket, alulra hajlítjuk és középen összetekerjük. Néhány csavarás után a rövidebb drótot levágjuk a hosszabbat pedig kiegyengetjük, és készen is vagyunk.









7.árba A majdnem kész busafa drótból














8.ábra A kész busafa drótból
  
      Az elkészült busafát tetszés szerinti szélességre hajlíthatjuk, a hosszát pedig kb. méretre vágjuk. A méret természetesen az eredetivel kb. megegyező legyen, illetve tablettánknak megfeleljen....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése